Har du talt med din teenager i dag?

Ja – Har du talt med din teenager i dag? Det har du jo formentlig, eller du har nok prøvet. For vi ved alle, at de unge mennesker ikke altid “gider” tale med eller til os.

Men når du får chancen, vil vi gerne anbefale, at du tager fat i emnet livsværdier. Det behøver ikke at være så højtflyvende, som det lyder. Og det kan skabe en helt anderledes kontakt end at tale om hverdagens almindeligheder. Også hvis ens teenager lider af en spiseforstyrrelse.


Har du talt med din teenager i dag?

Har du talt med din teenager i dag?

Har I også grint sammen?


LIVSVÆRDIER

Men når du får chancen, vil vi gerne anbefale, at du tager fat i emnet livsværdier. Det behøver ikke at være så højtflyvende, som det lyder. Og det kan skabe en helt anderledes kontakt end at tale om hverdagens almindeligheder. Også hvis ens teenager lider af en spiseforstyrrelse.

I VALENTIA KLINKKEN gør vi meget ud af at tale om livsværdier. Hvad vi ønsker os af livet? Hvad der gør livet meningsfuldt for os? Vi har erfaret, at det skaber momentum at fokusere på værdier. Især når noget bliver svært.

Det kan f.eks. være svært at leve med den angst, der kommer, når man slækker på de meget rigide regler, en spiseforstyrrelse skaber. Frem for at tale for meget om spiseforstyrrelsen, kan du netop prøve at tale med din teenager om, hvilke livsværdier I hver især har. Livsværdier er noget helt andet end mål.

MÅL

Mål er selvsagt noget målbart. Mennesker med spiseforstyrrelser har typisk mange mål og er meget bevidste om dem. Det kan være, at de gerne vil være den dygtigste i klassen, den bedste til sport, træne meget ofte eller tabe sig mange kilo.

Ofte sætter de sig temmelig ambitiøse mål og yder en meget stor indsats for at nå dem. Når målet så er opnået føles det som regel godt for en kort stund. Men så opstår tomrummet, og skal det fyldes ud, må man sætte sig nye mål

Mange mennesker med spiseforstyrrelser er langt mindre bevidste om deres livsværdier, selv om det er dem, vi selv er herre over, dem vi kan leve efter, uanset om vi er rige eller fattige, tykke eller tynde.

Så har du talt med din teenager i dag?

Hvis ikke, så prøv nu. Tag en snak om livsværdier. Måske I begge kan blive klogere.