Mød Anna der led af overspisning

Anna har haft problemer med overspisning, og hendes tanker har kredset om krop og vægt, så længe hun kan huske. Selv I de yngre år i folkeskolen kæmpede hun med vægten. Spiseforstyrrelsen kom snigende.

Hun husker, at hun tog kager i køkkenet, gemte dem på værelset og spiste dem i smug. Hun løj for sine forældre og nægtede, at hun havde taget dem.

Når Anna spiste kager, var det ikke, fordi hun hyggede sig. Tværtimod. Hun havde fornemmelsen af ikke at kunne stoppe igen. Af at miste kontrollen.

Mad blev tidligt en trøst for Anna. Men den blev også hendes største skam.


Anna der led af overspisning

Anna fik hjælp og er ikke længere besat af mad


Da Anna flyttede hjemmefra blev overspisning en del af hendes hverdag. Nogen gange følte hun sig ensom og så hjalp det, at proppe sig med mad. Flere gange om ugen købte hun enorme mængder af mad, som hun spiste, næsten før hun var kommet ind af døren. Derfor begyndte Anna også at tage voldsomt på.

Anna har været på alle de kure, der findes på markedet. Og hun har da også haft store vægttab – blot for at tage det hele på igen. Hun har været sin egent største kritiker. Hun har været flov over sin manglende succes, selvdisciplin og sit udseende.

På et tidspunkt hadede hun sig selv.

Når Annas madindtag har været helt ude af kontrol, har hun skiftevis sultet sig om dagen og overspist om aftenen. Mad, skyld og skam blev omdrejningspunktet i hendes tilværelse.

Skammen var så stor, at andre for alt i verden ikke måtte opdage hendes overspisninger. Hun planlagde sine indkøb meget nøje.

Hun valgte forskellige supermarkeder hver dag, så ingen skulle lægge mærke til hendes indkøb. Når hun skulle ud med affald, sørgede hun for at binde poserne godt sammen, så ingen andre kunne se, hvor mange tomme chipsposer og rouladebakker, der lå i poserne.

I dag har Anna fået hjælp. Og hun har lært, at det slet ikke handlede om selvdisciplin. Det handlede heller ikke om mængden af mad. Eller hvad hun spiste. Det handlede om destruktive tanker og følelser. Maden var en trøst og en forbandelse.

Hun fik en god følelse, imens hun spiste og en rigtig dårlig følelse bagefter. Anne ved også, at hun kunne have en disposition for afhængighed. Og fremfor alt så ved hun, at hun absolut ikke er alene.

Overspisning er et udtalt med skjult problem.

DU KAN også FÅ DET SOM ANNA og slippe af med din overspisning

Anna lader sig ikke længere definere af sin vægt. Hun lader sig definere af, hvem hun er som menneske, hvad hun mener om mangt og meget, hvad hun kan lide at foretage sig. Hvordan hun lever et liv, som skaber tilfredshed.

Hun ved, at hun er stærkere, end hun troede muligt. Og hun har i dag mere travlt med at være nærværende end med at planlægge sin næste overspisning.


NB: Modelfoto på siden