Metakognitiv online terapi

Start din første session i dag. Hver online pakke indeholder 10 terapisessioner samt en tilbagefaldsplan. Film, øvelser, test og hjemmeopgaver.

Mange efterspørger konkrete værktøjer. Det får du her! Du får også mulighed for at gå i terapi, når det passer dig, og hvor det passer dig. 

Prisen for et helt forløb, er mindre end prisen for de første 2 sessioner, hvis du går i traditionel terapi!Sådan fungerer det

Du vælger det forløb, der passer til dig. Når du har købt forløbet, modtager du en bekræftelsesmail og en mail med en adgangskode. Begge dele kommer inden for et par minutter. Du har nu adgang til online forløbet i 5 måneder. I den periode kan du når som helst gå ind på vores hjemmeside, og vælge menupunktet “Min konto”. Her kan du se din næste eller dine foregående sessioner, downloade materiale og lave øvelser.

Skulle du have spørgsmål eller kommentarer undervejs, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. 

Du kan gennemgå sessionerne i ro og mag, når du er alene, men du kan også vælge at se dem sammen med dine pårørende. På den måde får I samme viden, og du får mulighed for, at de kan hjælpe dig med det, du har brug for. 

Se intro

Indtil videre har vi udviklet 2 terapiforløb 

BED (Binge Eating Disorder) eller overspisningsforløbet er det forløb, du skal vælge, hvis du overspiser, men ikke kompenserer for det. Du kan også vælge BED forløbet, hvis du både har symptomer på BED og angst. Selv om du springer et måltid over i ny og næ eller har været på adskillige slankekure, er det alligevel BED forløbet, du skal vælge.

Bulimiforløbet er det forløb, du skal vælge, hvis du både overspiser og kompenserer for dine overspisninger. Ved at kompensere mener vi, at du for eksempel kaster maden op igen, at du tager afføringsmidler, at du træner voldsomt for at tabe dig, eller at du springer måltider over. Kompenserende adfærd er med andre ord alt det, man gør, for at undgå at blive tyk, selv om man har overspist. 

Sådan er et terapiforløb bygget op

Terapiforløbene er bygget op af en række sessioner. Sessionerne indeholder både film og øvelser. For at få mest muligt ud af det, er det vigtigt, at du bruger god tid på øvelserne. 

Hellere lave dem en gang for meget end en gang for lidt. Vi har forsøgt at gøre forløbet så varieret som muligt, men har lagt vægt på fagligheden, når vi har skullet vælge.

Forud for hver øvelse har vi gjort en del ud af, at fortælle hvad formålet med den er, og hvordan du laver den. Skulle du alligevel komme i tvivl om noget, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os. 

Det er vigtigt at du følger rækkefølgen i forløbet. Hvis der er noget du har glemt undervejs, kan du altid gå tilbage og tage et session en ekstra gang. Du skal derimod ikke springe sessioner over eller tage fat på nye sessioner, før du har gennemgået de forudgående. 

Begrænsninger ved metakognitiv online terapi

Terapien er bedst egnet hvis du er i risikozonen for at udvikle en spiseforstyrrelse eller du har symptomer på en spiseforstyrrelse, uden at du har andre alvorlige psykiske lidelser. Angst er en undtagelse. De fleste der har symptomer på en spiseforstyrrelse, har også angstsymptomer, og det er der taget højde for i forløbet. Særligt BED modulet har relativt stort fokus på socialangst. Hvis du derimod kæmper med flere andre psykiske lidelser ud over spiseforstyrrelsen, vil et online program ikke kunne tage højde for det, og derfor kan du ikke forvente at få samme udbytte.

Hvis du er så dårlig, at du går med selvmordstanker eller selvskader, skal du søge hjælp hos din praktiserende læge, på en psykiatrisk skadestue eller kontakte Livslinien. 

Online terapi er ikke egnet til mindre børn. Terapien er udviklet til voksne med almindelige læsefærdigheder og et vist abstraktionsniveau. Desuden bør børn altid sendes til udredning hos en børnepsykiater, hvis der er mistanke om en spiseforstyrrelse. 

Viser alle 2 resultater