Hvad kan der ske?

Er det farligt at have en spiseforstyrrelse? Kan man få dårlig ånde? Kan man få syreskader på tænderne? Kan man dø af en spiseforstyrrelse? Kan man kompensere for overspisninger ved at kaste op?

Spiseforstyrrelser er mange ting. Der er mange forskellige slags, og der er først og fremmest forskellige grader. Derfor er det umuligt at lave en liste med konkrete svar på, hvad der kan ske lige netop dig eller den, du bekymrer dig om.

Vi ved godt, at skræmmekampagner ikke hjælper. Det er motivationen, der skal drive værket. Alligevel har vi valgt at lave denne side. Det skyldes, at mange kender nogle af de følgeskader, der kan komme, hvis man spiser for lidt. Hvad mange ikke ved er, at der også kan være mange følgeskader ved at overspise.


Med den rette hjælp kan du få dit liv tilbage


Uanset hvilken spiseforstyrrelse der er tale om, er det i reglen forbundet med en stor ambivalens, når man skal finde ud af, om man skal i behandling. Det gælder uanset, om du tænker på at gå i behandling hos os, eller du er så dårlig, at du skal behandles i psykiatrien.

Er du i tvivl, har du mulighed for at starte med at få et kort motivationsafklarende forløb.

Udrensninger kan resultere i:


Hjerterytmeforstyrrelser og hjerte-karproblemer  Syreskader på tænderne Betændelse i spiserøret Blodigt opkast Sure opstød og dårlig ånde Problemer med at synke almindelig mad Jernmangel og vitaminmangel


For lidt næring kan give:


Kramper i maven, forstoppelse, kvalme, luft i maven
Uregelmæssig eller udeblivende menstruation
Hjerterytmeforstyrrelser og hjerte-karproblemer 
Øget træthed, koncentrationsbesvær Dårligt humør
Øget vandladning, kvalme, forstoppelse og tarmslyng 
Muskelsmerter, kramper eller stivhed i musklerne
Svimmelhed og besvimelser 
Reduceret knoglemasse og åreforkalkning
Sultødemer (hævelser)
Jernmangel og vitaminmangel


Overspisning kan give : 

Udvikling af type 2-diabetes
Udvikling af hjerte-karproblemer
Slidgigt og nedsat mobilitet
Åndedrætsbesvær
Søvnproblemer